Friday, December 4, 2015

BuMi AcHeh : Dari Travel Agensi DrSinga - Bhg KeEmpat

Mari sambung mengarang.. eyh... hahahaha

korang... 
mesti tertanya2 kenapa tetiba terus lompat bahagian empat...

panjang cerita nya....

saya pendek kan..... 

gambar2 bahagian keTiga tu Missing In Action... sob..sob.... 

ok tak pe... korang layan dulu bahagian Empat ok..!!

jommm.....

setelah bergulung2 tisu habis dan hujung tudung basah di sini....


kiteorang ke distinasi seterusnya..... (sepatutnya cerita ini keluar dulu.. apekan daya..)

kemana...?
(Bahagian ini lah gambar2 saya tiada dalam simpanan..)

kami ke sini sebenarnya Kapal Apung  
(kak saya link ke blog kamu...)

boleh juga baca di sini.. 
Cerita Kapal Apung lagi ..
(gB saya link ke blog awak juga..)

-- nanti saya cari gambar2 ni semua ya... --

sekarang ni...
mari kita teruskan bahagian keEmpat...

Jommm... naik Feri... 

ke Sabang Pulau Weh.....

mari kita menyanyi2 .....

Ulee Lheue di kota Raja..
Boleh tak boleh ..
ikut Sahaja....

ulang lah bnyak2 kali pon tak pe... hehehe


urusan jual beli...
di laku kan oleh cik gB kita yee..

kiteorang kat belakang masih lagi dok kukik..kukik.. kan dia.. kejap beso kan biji mata.. 
kejap berkerut dahi... hehehehe

yee... naik Express Bahari ni... 


haaaa... pulau ni lah yang kita orang nak jelajahi.... 

dari hujung sinun... keeee... hujung sinun....!!!


nyambil2 tu ... boleh lah menyantai2 kan diri ....


okeh... sesampai nya seberang kepulau sana... kiteorang di terpa oleh pembawa bechak....

tapi kami memilih pak bambang dan sonny.. (depa c.c : kak Drsinga dan gB dah cerita.. kat sini tak yah cerita lah... hehehee)

yee... snap dari belakang jee... padat nyeee....!!!! salah percaturan...!!!


muka tak puas hati tapi senyum gak.... hahahahaa...


saya kat belakang dengan dak iyra... kukik...kukik..kukik....


layan kan dak iyra.... selpie kasut satuuu...!!!!


bila dah tak berbumbung..... hirup udara segar.... kenyamanan itu membuat kan hati yang sedih dan sakit kepala saya hilang.....

sambil2 tu... mari kita snap kiri dan kanan .... yippyyy...!!!

jomm layan...

salam Bapak...!!!


parabola...!!!


oit.... cekciiii nyaaa...!!!!

di hujung bukit itu...



lembuuuu...!!!! (macam tak pernah nampak lembu gaya nya... )


while waiting.... !!!


lembu lagi...... 


cantek nyeee..... 


dan.... kemudian kami berhenti di mercu tanda Sabang...

terjumpa segermobolan adek2 ni... 

percakapan mereka persis cakap Melayu.... tapi bukan dari Malaysia la tapi nye... hehehe

dan mereka sangat sporting.... !!!

yuppp.... kite orang pulak take over ...!!!

(kenapa nampak gemok...!! owhh no..!!)

yaa udah... jommm... kite terus kan perjalanan...!!!


kali ni kami bertukar pasangan....!!!

kak DrSinga dengan dak Iyra....


eyh... alamak .. nnti sambung eyh....




19 comments:

  1. Terus bahagian ke 4?
    Ini dah macam tektik cerita Star Wars!
    Hahaha...

    Beca motor tu mmg selesa kan..kalau ada kat sini kan best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar tak kejumpaan lagi..
      klu ade backdated bhg 3.. hahaha

      mmg syok woo naik bechak ni..!!!...

      g la sana faizi... ahahhaa

      Delete
  2. Pergi lagi ke!!?



    Tak hajakkkk!





    Cam siot je kan!!?!
    Kahkahkahhhhh


    ReplyDelete
  3. agak2 bila nak buat entry padang?
    hujung tahun depan?

    kihkihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. doa kan kejayaan saya menghupdate semua entry tertunggak

      Delete
  4. gila ar pi brapa kali tak hajak2 kite
    macam siot

    aritu pi
    ni pi lagi
    next time pi ajak kite ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. soronok eyh korang ... amboiii... haahahaa

      Delete
  5. * sep kak izat *

    bawak diri sat
    sebab dia pi senyap2 tak ajak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye laa.. kite perati kan je dua org ni... uhhh...!!!.. :p

      Delete
  6. Replies
    1. heehehheee.. tu dah kira beso dah tu enSyed.. :)

      Delete
  7. banyak gambo saya tak amik sebab sibuk dok ejas bontot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe.. gambo p padang awak bnyakkkk...!!!!...

      Delete
  8. dah balik Acheh lom?


    * muka inesen*

    ReplyDelete
  9. sangat best laaaa, travelouge you orang...

    ReplyDelete

ok ..sila komen dengan perkataan yang anda suka .. yeaahh..!!