Monday, October 26, 2015

Innalillah..... tragedi epal kuning..

selamat pagi korang... 

sihat ye semua musim2 jerebu ni....

berita sedih untuk diri saya....

tapi saje lah nak mengadu domba kat korang...

trajis yang amat...!!!

DakEpalKuning kesayangan saya tu, yang jatuh gedebuk gedebak tak jadi ape2 tu...

akhirnya semalam terjun dari motor...

cubaan membunuh diri ke apa pon tak tau lah...

sampai je rumah parking motor.. 

raba2 tak ada dalam poket...!! ... owhhh tidakkkk...!!!

dah termenggeletat kat situ.... talipon...talipon... habis lah.. habis lah...

fikir masa tu... macam saya pulak nak terjun moto...(drama sgt..)

ape lagi... start enjin moto...

kasik ronda satu kampung taman carik talipon.. dalam kesamaran dan hujan renyai2.. ala2 memori daun pisang.... 

ape nak jadi pon jadi lah.... kena carik jugak... 

tempat yang di syaki... kawasan berlopak... dan tempat layan bumper tadi...

pinjam mata burung helang sekejap supaya pencarian dalam kesamaran berkesan...

lepas je pondok pengawal... (pengawal pon naik heran.. seronok pulak budak ni keluar masuk yee..)

baru nak press minyak... depan sikit... ade bumper... ..

owhhhh... itu diaaa..... !!!

nasib dekat je dengan rumah...

cepat2 lempar moto kat tepi.. (drama lagi..)

terkincit2 pegi amek DakEpalKuning yang dalam kebasahan dan terlungkup di tengah jalan...

syukur Alhamdulillah..

rezeki dan jodoh dengan DakEpalKuning masih panjang dengan saya... (sentimental value kot..!!)

tapiiii..... sedih lah jugak.... screen nya... retak 2.6 billion..

saya sendiri tak sanggup nak tengok..... kecederaan parah dia... 

tekan menu button... yang keluar cuma garisan2 kaler2.. macam tv rosak tu... 

yang saya syak ade lah di gilis tayar kereta... 

atau DakEpalKuning ni buat terjunan tiruk ala2 spiderman.. 

tapi lupa nak tembak spiderweb untuk bergayut... tu yang gedebek tu.... 

bukan ape... sebab saya tahu kemampuan dan ketahanan serta ketabahan 

DakEpalKuning saya ni sepanjang kami bersama... awahhhh... hahahaa

selalu je gedebak gedebuk... tak pulak berderai...

belanja gambo masa dia sihat satu... ;P



belanja gambo masa dia dah terjun tiruk... ;P
screen pon dah macam spiderweb jugak... 


pinjam telipon kawan mintak snap kan ...


jadi sekarang ni... saya terputus dengan dunia luar.. (ettcheehhh...!!)

untuk sementara waktu.. 

sehingga di beritahu kelak...

sekian tragedi epal kuning....


syukur Alhamdulillah.. 

nanti nak pegi hantar hospital...

berapa hari masuk wad... tak pasti lah saya.... 

korang jangan rindu2 nak tengok Instagram saya tau.... hahaha

motip..?!... 

#hiburkanlahhatiwalausedihmacammanasekalipon .. :)  

#masihadaharapanselagikitamencuba .. 

#jangansedihAllahkanada ... 



9 comments:

  1. Innalillahhiwainnailaihirojiun...

    Semoga dakepal dapat dibaikpulih segera...

    ReplyDelete
  2. ehemm ehem...
    macam bagi signal suruh beli ip6 jer...

    hehehee....

    ReplyDelete
  3. Ada kemungkinan tak sebab tuan epal kuning nak mintak apple pink 'S'....

    ReplyDelete
  4. sobs!

    sobs!

    awak...

    takpe.

    ujian.

    yang penting.

    kita tahu.

    ujian tanda Allah ingat kita.

    ReplyDelete
  5. Makcik punya 6+ pun jatuh sikit sgt, menu screen keluar double vision, retak tak nmpk, tapi bila depa teropong...retak katanya, in exchange w new one....rm1k...parah n pasrah

    ReplyDelete
  6. Dah sampai masanya.....
    Hati yg duk kat dlm dada pun boleh retak, inikan kaca yg di luar...

    ReplyDelete
  7. Owwhhh #dramasangat eheheeee...

    ReplyDelete

ok ..sila komen dengan perkataan yang anda suka .. yeaahh..!!