Friday, May 8, 2015

BuMi AcHeh : Dari Travel Agensi DrSinga - Bhg Intro


bumi acheh..
saya tidak terfikir menjejak kan kaki ke sini...
menyahut wasep dari kak izat... nak pergi acheh tak..?!..
laju ja saya meng ia kan...sambil angguk2.. walaupon dia tak nampak.. 

ishhkkkk .. alahhhh... korang tak pandai lah nak tulis ayat ala2 drama diva ni...
ok lah... buat entry macam diri sendiri sudah lah yee...

sebelom tu nak cerita dulu.... sebenar nyaaaa kan.. sebelum nak pergi ke banda acheh ni... saya di serang migrain yang amat2 teruk.. sampai tak boleh kena cahaya matahari ... kena ja.. migrain...
salah makan pon migrain... sampai pegi pakar lah... saje ngabis kan buit syarikat bayor insuren... (ok tipu... ter kopak gak duit sendiri 400 inget.. sebab dapat claim 2/3 je..) ... jadi nye.. dah pegi jumpa pakar .. makan ubat mahal bagai... Alhamdulillah... pulih lah sedikit.. walaupon tak sepenuh nya... tapi hati memang sedikit berat nak pegi... sebab masa ni lah badan sakit2 dan nak demam... 
sampai nak karang ayat cakap macam ni tau...
"kak izat... saya rasa saya tak nak pegi lah acheh... tapi saya sponser bahagian saya pegi sana .. maknanya saya tetap bayar bahagian saya..." ...
heheheheee... korang jangan bagi tau k izat tau.. dia tak tau pon saya nak cakap macam ni...

tapi..... Alhamdulillah... dah selamat pergi dan dah selamat kembali ke tanah air pon...
ok.. ok ... dah2... merapek jee.. 


pagi2 lagi... sudah berbunyi2 talipon..
kejap2 orang tu call... 
pastu orang ni call... 
mekaseh yee kejut kan saya... :)


jejak je kaki kat klia 2 .. terus lari2 ala2 tertinggal capalcebang... 

dengan kondisi badan tak berapa nak gagah.. angkut jugak beg.. sibbek tak bawak beg beso...
masa tu jugak.. ade sorang leng chai .. "miss.. miss... boleh tolong ambil gambar... satu family ..?!"
boleh2... dalam hati... jangan lah korang tinggal kan aku yee... hehehe


nasib baik merekaorang tu tak tinggal kan saya... setia menanti di pintu mahligai balai berlepas..


eyhh... korang ... haishhh... saya ada masalah dalam peng upload an photo sekarang ni...

ni je mampu saya paparkan buat masa ni... ni pon amek kat iG ... :(




saya cuba usaha kan nanti yaa...

stresss nnti sambung ... 

#korangstresssayalagistresstakdapatnakupdateuntukkorang ... tunggu yaa...

#kotarajabolehtakbolehikutsahaja ...


17 comments:

  1. Replies
    1. telan ubat hari2 ok la .. Alhamdulilah

      Delete
  2. dmam2 sakit kepala jgn risau.
    gi jalan-jalan dgn doktor kan. hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaahah... malam2 mintak ubat sesema...

      Delete
  3. Alhamdulillah awak dah sampai melalui travel agensi dr singa, saya pun nak service dari travel agensi yang sama
    dengar kata sangat berbaloi baloi :)
    Hi akak travel agensi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... tahun depan .. boleh register nama cepat2 kat agensi ni sebelom penuh.... ;p

      Delete
    2. hahaaaaaaaahahhaaaa..
      lai laiii!!

      boleh jadik assistant kepada assisstant bendahari!!

      Delete
  4. semangat setiakawan tu tinggi nampaknya
    moga yang baik2 utk cpl ye, jaga diri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh elly..

      nanti kite bersama2 yaaa... ;)

      Delete
  5. Waaa... start2 je dah 'drama diva' gitu.. hehehe... joking je... selalu ke migraine tu CPL? Apa kata dokter?

    #sabarurutdada

    Hi akak travel agensi!
    Amboi bila jadi travel agent ni kak? :o

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doktor cakap saya memang pesakit migrain tegar... takde ubat leh baikkan.. tapi leh kurang kan rasa dan risiko datang berulang ja...

      heheheeh.... travel agensi yang sangat berbaloi2..

      Delete
    2. haaaaaaa.....
      tu laaa..
      dah gantung kamera..
      rasa nak bukak travel agensi lak..
      :)

      Delete
  6. saya harap saya bukan punca awak migrain. kehkehkeh~

    ReplyDelete
  7. #uleledikotaRAJAeh..bukankotarayakotarayakatKL!!

    ReplyDelete

ok ..sila komen dengan perkataan yang anda suka .. yeaahh..!!